//Σταθεροποιεί τα επιπεδα τεστοστερόνης στους άντρες και στις γυναίκες

Σταθεροποιεί τα επιπεδα τεστοστερόνης στους άντρες και στις γυναίκες

Η γύρη πεύκου αποτελεί η πιο πλούσια πηγή τεστοστερόνης που παραλαμβάνεται από φυτό. Αυτή ευνοεί την ανάπτυξη όλων των ζωντανών όντων από τα φυτά μέχρι τον άνθρωπο και τα ζώα. Η γύρη πεύκου περιλαμβάνεται στη σύσταση κάποιων φαρμακευτικών προϊόντων που προορίζονται για αύξηση των χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης και στα δύο φύλα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της «κακής» χοληστερίνης, πρόωρη γήρανση, απώλεια ιστού και οστικής μάζας, υψηλές τιμές του σακχάρου αίματος, μείωση της ενέργειας που παράγεται αναερόβια, αύξηση του σωματικού βάρους και σεξουαλικές διαταραχές. Η χαμηλή τεστοστερόνη στους άντρες μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη λόγω αύξησης της οιστραδιόλης στον οργανισμό.

Οι αιτίες που προκαλούν χαμηλή τεστοστερόνη στα δύο φύλα είναι ποικίλες. Στους άντρες οι μεγαλύτεροι παράγοντες που ασκούν επίδραση είναι η ηλικία  και η διατροφή. Στα 30 και στα 40 έτη των αντρών συνήθως αρχίζει η «ανδρόπαυση». Αυτός ο όρος εμφανίστηκε στα τέλη του 1960 και σημαίνει μείωση της παραγωγής ανδρογόνων,  ιδιαίτερα τετστοστερόνης. Τα πιο χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες σχετίζονται πολύ συχνά με την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν φυτοοιστρογόνα.

Η γύρη πεύκου διατηρεί την ορμονική ισορροπία στο ενδοκρινικό σύστημα και την ποιότητα ζωής. Για αυτό ευθύνονται κυρίως τα φυτοανδρογόνα που περιέχονται στη γύρη πεύκου, συμπεριλαμβανομένου της ανδροστενδιόνης, της τεστοστερόνης, της δεϋδροεπιανδροστερόνης (ή DHEA) και της ανδροστερόνης. Η συνολική κατάσταση της υγείας σε νόσους σαν τον διαβήτη, καθώς επίσης και σε αυξημένη χολιστερίνη και κόπωση βελτιώνεται σε περίπτωση μιας καθημερινής  λήψης  γύρης  πεύκου.

By |2017-05-04T08:07:23+00:00 4 May, 2017|Categories: Γύρη πεύκου|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter